Vi börjar i fel ände, derbyna att ha koll på och skärpning Mogge Dahlgren…

Då var vi äntligen igång med hockeysäsongen igen och det är dags för bloggen att damma av sig och komma igång efter lite välbehövd vila :). Jag var idag ute och kikade på träningen och det är jäkligt skoj att se välbekanta ansikten som Bergström, Cruseman, Salomoon-Frisell med flera som verkar vara riktigt sugna.

Självklart skall jag sedan börja i fel  ände och utse årets spelare redan efter en träning, årets spelare blir (trumvirvel), Gustav Berglund. Det är en fröjd att se han på isen där han har skridskoåkning som en SHL spelare och skills utöver det vanliga. Troligtvis vet han inte riktigt hur bra han kan bli men detta är verkligen rätt säsong att visa det.

Som vanligt är södra serien riktigt bra med lag som Troja, Nybro, Kalmar och Karlskrona som sticker ut och det finns bra möjligheter för en spelare som Berglund att jacka upp, ta plats och ge sig själv en rejäl chans att leva ett hockeyliv på den nivån han kan vara. Skall bli skoj att följa honom i år då vi inte fick se han så mycket föregående säsong på grund av skada.

Derbyna att ha koll på…

Ojojojoj, bor man i Karlskrona så kommer det finnas sköna möjligheter att se några riktigt goa derbyn i hockey och handboll.

KHK kommer ha följande derbyn hemma innan jul…

22-10-07  Karlskrona HK vs KRIF

22-10-16 Karlskrona HK vs Kalmar HC

22-11-04 Karlskrona HK vs Nybro Vikings

22-12-09 Karlskrona HK vs Mörrums GoIS

Sedan har vi ju handbollen där IFK Karlskrona har första hemmamatchen mot HF Karlskrona den 23:e november för att sedan mötas igen 29:e december. Helt klart kommer detta vara ett av de hetaste derbyna i Blekinge kommande säsong och allt utom fullsatt vore konstigt.

Som sagt det är bara att boka in dessa heta derbymötena i hockey och handboll.

Skärpning Mogge Dahlgren…

Om jag förstått det rätt så är Mogge chefernas chef när det gäller våra anläggningar som till exempel Västra Mark Idrottsanläggning med flera. Det som då är viktigt är att det finns rätt information på rätt plats och att allt funkar som det ska men så är inte fallet, inte på Västra Mark i alla fall.

Där finns det en informationstavla som säger att det finns ett löpspår som skall vara 4 km men när jag tog tiden på min löpning idag så visade det sig att slingan är 5,5 km. Det känns inte OK att man har sådan missvisande information på en sådan fin anläggning som snart även kommer ha nya löparbanor. Skulle inte förvåna mig om de gjort ett varv 550 meter långt…

Ha det

Mikael Johansson