OMAN = Gästfrihet, vänlighet och nyfikenhet

Resan började mitt i natten från Karlskrona mot Köpenhamn och klockan 06.35 lyfte planet mot första stopp, Frankfurt.Vidare från Frankfurt med Oman Air mot huvudstaden Muskat, där hade vi en lååång mellanlandning innan sista flyget mot Omans sydligaste stad Salalah. Vill man enbart se södra delen av Oman kan man flyga med Qatar Airways från Köpenhamn via Doha och sedan direkt till Salalah.

Vi landade i mörker och kom fram till hotellet tidig morgon den 17:e december. Vi välkomnades med stora leenden och tröttheten kändes genast lite lättare. Efter lite vila vaknade vi till en klarblå himmel, vajande palmer och strålande sol. Frukost på Crowne Plazas balkong var en total känsla av välmående. Äntligen semester!
Efter cirka 2 ½ veckas semester i Oman så är jag rakt igenom förälskad, Landskapet, vädret, havet, maten och människorna. ALLT är superlativ. Stränderna i Salalah är bland de finaste jag sett och jag har sett några, de är  pudervita, rena och alldeles underbara! Himlen är konstant klarblå, vinden lagom för att ge oss häftiga vågor att bada i och svalkande för att må väl.

Läs hela berättelsen om Marias resa här.