Första segern för KHK och Bävergaddar…

Då var det äntligen dags för KHK att ta första trepoängaren då man vinner mot Tranås i NKT Arena med 4-1. Man lämnade i och med det sistaplatsen vilket självklart måste varit skönt för alla involverade.

Det blev alltså en Sundqvist-effekt om man nu kan få någon sådan efter en träning och en match men den största skillnaden vi fick se var ett KHK som värderade när man skulle gå fram eller inte och vi fick se mycket mer styrspel än vi gjort på bra länge vilket innebar att KHK fick till fler spelvändningar. Lite klokare med andra ord.

Det finns självklart att jobba med men det viktigaste idag var att det blev en vinst för annars vet jag inte riktigt hur man skulle tagit nästa steg.

Matchen i sig var väl ganska så jämn men KHK var lite större, lite tyngre och är ett mer rutinerat gäng och det avgjorde idag. Roligt att se att man även klarar av att stänga ner matchen i tredje perioden när man har en ledning med 4-1.

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar är inte jättelätt att ge då det var många bra spelare där ute på isen och alla gjorde ett riktigt bra jobb men det får bli så här.

3 Bävergaddar    Erik Santesson

Han gör en riktigt bra insats idag inte minst i Boxplay och får även med sig 2 p.

2 Bävergaddar    Mikael  Roslund

Han jobbar stenhårt och jag tycker han blir bättre och bättre hela tiden. Han är en riktigt klassisk målskytt så det är skoj om han kan bygga upp den därmålkänslan.

1 Bävergadd    Gustav Berglund

Han tar för sig mer och mer och han kommer bli viktig nu när det snart är dags för slutspelsmatcher.

Att ta tag i: KHK är det lag som släppt in tredje mest baklängesmål i serien (18 st) och det där måste man lösa om det skall bli en rolig säsong. Jag tror vi kommer få se ett mycket mer samlat KHK som jobbar mer med styrspel och befinner sig på ”rätt sida”. Lite tråkigare men lite slugare och fulare.

Backarna som KHK har är bra men ibland så kör man ihop det med att spela svårt (läs flashigt) istället för att snabbt och enkelt spela upp pucken. Det skall bli spännande att se om det blir någon förändring där.

Jag hoppas att vi fick se början på något nytt idag…

Ha det

Mikael Johansson