Rätt eller fel att byta tränare…

Dagens Lunch på Restaurang Michelangelo, tryck här: Restaurang Michelangelo – Restaurang Michelangelo

———————————————–

Det här om det är rätt eller fel att byta tränare är alltid en fråga som väcker mycket känslor och diskussioner. I Karlskrona HK:s fall har den diskussionen varit i gång ganska så länge.

Är då Eric Karlsson som av alla beskrivs som en oerhört engagerad, trevlig och seriös tränare en dålig tränare? Självklart inte.

Själv har jag bara löst pratat med Eric några gånger och jag har samma bild som många andra men jag har aldrig varit med på en matchgenomgång, varit med när man lägger upp säsongsplaneringen, veckoplaneringen eller dagsplaneringen. Hur man tänker matcha laget i en specifik match, analysen efter match, hur de individuella samtalen med spelarna har varit eller de i grupp.

Jag kan då självklart inte ha någon åsikt kring hans tränarkompetens eller ledaregenskaper.

Men, det finns ju alltid ett men, KHK som lag har spelare att kunna vara med och slåss om en plats i kvalserien men man har underpresterat, det ser ju alla. Man har av 12 poäng fått ihop 3 och ligger sist. Här har KHK (Sundlöv) nu enligt Blekingesport bestämt sig och tyckt att nu behövs det något annat, man behöver få in en annan kompetens, erfarenhet, en omstart eller hur man nu har resonerat för att vinna matcher igen.

I mina ögon så måste man alltid sätta klubben först, det kan inte finnas något annat. Självklart så behöver man skapa/ha en miljö där man presterar och utvecklar spelare men måttstocken är antal inspelade poäng och det är en tydlig måttstock.

Skulle Eric kunnat vända den här trenden man är inne i? Det är mycket möjligt men det kommer vi aldrig få veta. Kommer en ny tränare att kunna ändra trenden? Det vet vi inte det heller men här kommer vi ändå få facit.

Hade Halmstad inte kvitterat med 7 sekunder kvar av matchen så hade nog situationen varit annorlunda idag men alla som är inne i hockeybranschen vet att det är ”heaven or hell” och väldigt små marginaler, något som vi vid sidan av inte riktigt kan ta in alla gånger.

Ha det

Mikael Johansson

Dagens Lunch på Michelangelo, tryck här: Restaurang Michelangelo – Restaurang Michelangelo