Match nummer 2 – Visby vs Karlskrona HK…

I gårdagens match var KHK uddlösa framåt och tittade på puck i egen zon samtidigt som man faktiskt tjuvrusade en hel del. Övertända? Njaaa kändes inte riktigt så utan Visby fick matchen dit de ville.

Taktiskt sett så är jag inte riktigt med på hur KHK tänkte då jag tycker att Visby på ett ganska så enkelt sätt kunde hålla KHK utanför boxen.

Mer desperation, mycket rakare spel och disciplin i att inte ta onödiga utvisningar där vi kan räkna in minst 14 minuter igår (1*10 min finns med där) är det som gäller och det kan ju alla räkna ut, det finns inget konstigt med det.

Vi vid sidan…

Det är lätt att vi som är vid sidan om är kritiska och har en jäkla massa synpunkter på laget men det som är lite jobbigt är att man hade velat se en förändring igår när det gäller attityd, hur man tar sig an motståndaren, att man har en tydlig smart plan hur man skall vinna matchen men det kändes väldigt mycket same, same som efter jul vilket ju inte varit så framgångsrikt.

Skulle du fråga Visby hur de tycker KHK spelar så får du nog inte något glasklart svar för det finns inget specifikt kännetecken. Visby har fått förmånen att bara kunna fokusera på sitt egna utan att ha några större frågetecken.

Som jag skrev igår så är det bästa med gårdagens match att man har en ny chans redan idag, en vinst för KHK så är läget helt annorlunda. Man kan inte annat säga än att det är skoj med slutspelshockey 😊

Dagens tips som läggs mer med hjärtat än hjärnan säger 4-2 till Karlskrona. #optimist

Ha det

Mikael Johansson

Dagens Lunch, se här: Restaurang Michelangelo – Restaurang Michelangelo