1903 – Lite solglimtar från Iberiska halvön!

Denna månad har jag provat mycket vin, bland annat från Iberiska halvön som jag har bra prisvärda röda viner. Jag har även provat ett riktigt prisvärt budgetvin från Rioja plus ett vitt från Katalonien. Jag tagit med en Cava (mousserande) som jag gillade och provade till en musselgryta.

Mousserande (ekologiskt)
Som jag vill att vi ska skåla med för det är fem år sen jag började skriva i Succé. En prisvärd Cava från Spanien (Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden, andra jäsning på flaska) från Katalonien och där från Barcelona området. Producenten är Vilarnau som ägs av Gonzalez Byass. Vinet heter Vilarnau Brut Natur Organic (7731) 95 kr. Det är gjort på  de traditionella druvorna Macabeo,
Xarel-lo och Parellada. Det är torrt (4g socker liter) har bra frukt och syra med en klart godkänd mousse.
Ett vin som passar till fisk och skaldjur samt en riktigt trevlig som aperitif. Prova den till receptet på en krämig
musselsoppa.

Läs mer om Lars vintips här.