Vem vill välja KHK och avbräcket med Bergström…

Det går inte riktigt att spekulera i vem som väljer vem så länge det inte är klart mellan Boden och Borås vem som går vidare för de hamnar nog lite olika bland valen av olika anledningar.

Trots allt så vet vi ju nu att de lag som skall välja är enligt följande

Först att välja är Väsby som sedan följs av följande lag i denna ordningen Kalmar, Nybro, Hudiksvall, Troja och till sist Piteå.

När man nu skall välja motståndare så kommer det ofta in ytterligare en parameter än de vanliga och det är den ekonomiska aspekten. Det kan vara ett tufft val att ta en match med höga resekostnad typ flyg för att möta ett lag som man sportsligt sett kanske har en större chans mot men samtidigt så finns det ju nu en kvalserie i andra vägskålen.

Men det är en ekonomiskt tuff  värld som många av Hockeyettans lag lever i.

Vem kommer då att välja Karlskrona HK? Jag tror faktiskt att ganska så många av de lag som skall välja har stor respekt för KHK då man sett ganska så stora förändringar som tränaren Magnus Sundquist har gjort i spelet och att man har fått in en het målvakt i Viktor Kokman.

Visst Kalmar har inte förlorat en match mot KHK i år men samtidigt ser jag inte varför de skulle utsätta sig för det när det i alla fall på pappret finns lättare matcher.

Jag tror att det blir något av lagen Troja eller Piteå som väljer KHK och med största sannolikhet blir det Piteå med gamle KHK spelaren Mikael Aaro som huvudtränare.

Med systemet två matcher borta, vilodagar och sedan två matcher hemma, vilodagar och sedan en avgörande så är det väl egentligen bara sista matchen som resandet har någon större betydelse. Oavsett så är KHK den udda fågeln i detta som egentligen borde väljas tidigare än jag tror någon kommer göra.

Alexander Bergström skall enligt stora tidningen BLT vara borta från spel och han är enligt mig en av de viktigaste spelarna i laget. Visst han har en hel del att bevisa på isen men han har sett rapp ut och han ger hela tiden sina medspelare tid på isen då han själv drar till sig uppmärksamhet från motståndarna.

Nu får andra spelare stiga fram och jag tycker det är många som gör det. Lööf växer varje match, Heivert har sett bättre ut än någonsin, Cruseman visar vägen med sin vinnarmentalitet, sedan har man stora bra backar som Fransson, Salomon Frisell och Berglund och sedan självklart Kokman längst bra.

Oavsett vilket lag KHK kommer möta tror jag det kan bli riktigt spännande framåt, en kvalserie hade ju varit grymt…

Ha det

Mikael Johansson