Så här har det gått mellan Troja IF vs Karlskrona HK…

Kikar man på hur det gått under säsongens fyra stycken möten mellan Troja och Karlskrona HK så har Troja tagit åtta (8) poäng och Karlskrona har tagit fyra (4) av de totalt 12 poäng man har spelat om.

Målskillnaden är 13 – 8 i Trojas favör och skottstatistiken är 120 – 91. Detta innebär att Troja behöver skjuta 9.2 skott för att göra mål på Karlskrona och KHK behöver 11.4 skott på Troja för att göra mål.

Räddningsprocenten för målvakterna har i Troja varit 89.37 %  och i KHK varit 88.94% vilket faktiskt ger en bild av att målvaktssidan har varit under godkänt i bägge lagen.

KHK har dock gjort en förändring i att fått in en ny målvakt i Victor Kokman och han har en räddningsprocent på 91.98 på de åtta matcherna han har spelat och med den siffran hade målskillnaden gått från 13-8 till 10-8 vilket ger en helt ny bild av läget.

Lägger vi sedan till det att KHK ändrat sitt spel och blivit mycket rakare, man spelar mycket mer fysiskt, backarna spelar upp snabbare så det finns helt klart lite nya variabler som kommer spela roll i dessa slutspelsmatcher.

Troja och Karlskrona är självklart två riktigt bra lag och det kommer bli stentufft om vilket lag som kommer gå segrande ur denna slutspelsstrid.

Topp 3 spelare i poängligan

För KHK i slutspelet

1 Filip Cruseman 4 p på 4 matcher

2 Johannes Nilsson 4 p på 4 matcher

3 Linus Lööf 3 p på 4 matcher

För Troja i Allettan var det

1 Dennis Fröland som gjorde 19 p på 17 matcher

2 Henrik Rommel 18 p på 18 matcher

3 Joakim Hillding 17 p på 14 matcher

Som sagt det finns profiler i bägge lagen och detta kommer bli riktigt tuffa matcher. Om Karlskrona lyckas med att få ner farten på Troja, täcka av skottvinklar så färre skott når mål så tror jag att den avgörande faktorn i denna serie i bäst av fem matcher kommer vara målvakten och där rankar jag Kokman som etta och därav tipset att KHK kommer vinna med 3-2 i matcher.

Som ni förstår tippar jag mycket med hjärtat men statistiken bakom lagen emellan ger ändå ett visst hopp till KHK:s favör och att det har skett förändringar och många spelare har gjort förflyttningar i laget under senaste tiden.

Ha det

Mikael Johansson