KHK kommer ni jacka i, seriestart för handbollen och TV-pucken…

Den stora frågan är om KHK kommer ta chansen i år eller inte, om man tittar på truppen så känns den bra mycket vassare än säsongen innan men man måste ju få ihop det.

Pratade med lite folk som är involverade i laget och man var inte nöjd med insatsen mot TAIF som man förlorade med 5-0 och när jag hör det man säger så var man inte riktigt med mentalt. Visst jag vet att det är träningsmatcher och det kan vara lite si och så med motivationen men samtidigt så bygger man ju även en sådan match sin framtida publik.

I morgon möter man KRIF kl 18.00 ute i NKT Arena och då är det nog dags att jacka upp ordentligt. KRIF vill alltid slå KHK oavsett vad det är för match för dom gillar helt enkelt inte KHK. Jag hoppas verkligen att vi får se en match fylld av känslor, bra hockey och oavsett utgång att vi få se två lag som är beredda att göra precis allt för att ta en position inför seriespelet.

Handbollen startar denna veckan upp sina serier där HF Karlskrona tar sig an AMO Handboll på hemmaplan och jag tror att man är taggade som bara den att vinna hemmapremiären. Det förväntas vara bra med folk i hallen och det kommer nog att finnas en hel del AMO fans på plats så det blir nog även en bra läktarmatch.

IFK Karlskrona börjar borta mot Skånela på söndag och det sägs att detta är en av de tuffaste bortamatcherna som man har i serien så det kommer bli spännande att se utgången i den matchen.

TV Pucken

Blekinge åkte ut i gruppspelet och det var väl ändå ganska så väntat men samtidigt så fick man med sig en seger mot Skåne som ju brukar vara ganska så framträdande i cupen.

Det finns ju alltid en diskussion kring TV Pucken om dess vara eller inte vara men jag skulle nog säga att det är en bra första ingång i att de som just i den åldern är bra får möta likasinnade. Med det sagt är det absolut inte säkert att de kommer vara de bästa som seniorer men oftast har stjärnorna varit med i TV Pucken, så är det ju.

Ha det

Mikael Johansson