Caroline af Ugglas – Sitter sällan mitt emellan

”Antingen eller” heter titelspåret på Caroline af Ugglas senaste album som släpps den 23 oktober. Vid sidan om musiken ägnar hon sig åt att måla och ställa ut konst – eller tvärtom. Inom såväl musiken som måleriet hämtar Caroline inspiration från sig själv och både skriver och målar
självbiografiskt. Med ett unikt och säreget uttryck hämtas styrkor och svagheter ur just det här med att vara människa, att vara stark-skör.

Artisten har arbetat parallellt med konst och måleri sedan tonåren. Hon har ställt ur på Liljevalchs och Vårsalongen, i  princip säljer hon slut för varje utställning.

– Jag känner väl att mitt måleri och konsten har blivit något av min räddning i det rådande coronaläget. Så jag känner att jag har något att göra. Jag har cirka två utställningar per år och säljer ut allting och jag är så jätteglad för det. Att kunna måla, ställa ut på vernissager och dessutom sälja min konst, det är min coronaräddning i dagsläget. Det är dessutom bara skönt att känna att man har något att göra under tiden vi väntar ut epidemin. Vet du, det går jättebra! Jag har mitt engagemang med mina körer och körsång också, det håller mig sysselsatt. Många bäckar små. Det är viktigt för mig som levnadskonstnär att jag inte bara låser in mig inom ett område i mitt konstnärskap.

Läs hela intervjun här.