Anders Lundin – Här är jag nu

Mångsysslaren Anders Lundin har under våren 2020 släppt nytt album, ”Här är jag nu” med 12 egenproducerade låtar. Den folkkäre artisten är väl meriterad. Hans CV är späckat med meriter som programledare, artist, skådespelare komiker, textförfattare och låtskrivare. På TV har vi sett honom leda ”Expedition Robinson”, ”Eurovision Song Contest”, ”Allsång på Skansen”, ”Mitt i Naturen” och sist men inte minst ”Allt för Sverige”.

Stjärnorna suckar sägs det i texten i den nyligen släppta singeln ”Så önskar jag att det var du”. Den förtätade berättelsen om bland annat längtan öppnar upp för ett inkännande i hur det kanske kan upplevas att vara åtskild från nära och kära, man anar även ett visst mått av svenskt vemod i Lundins texter. Hur kom den låten till?
– Jo, nu ska du få höra. Bilden är när jag var i Namibia 1993. Där vid Skelettkusten med alla dess vrak i havet längs kusten, i vinande vind och vågor. Dit kom jag i en hyrbil och där fanns ett hus som jag sov över i. Utanför det står en telefonkiosk och där sitter pelikaner på taket. På kvällen ringer jag hem till min flickvän. Samtalet går ut i rymden, via stjärnorna och studsar hem. Så lustigt det måste vara för dem, stjärnorna alltså,
att höra om längtan och avstånd. De måste tänka att ”ni, ni har ingen aning om vad längtan är, här i rymden finns det stora avståndet”.

Läs hela intervjun här.