Äntligen derby och vägen till paradiset…

Ikväll är det äntligen dags för derby i NKT Arena mellan Karlskrona HK och KRIF. Det kommer självklart bli en övertänd tillställning på många sätt.

Först så väntas det storpublik och en fredagskväll i arenan skojar man inte bort. Sedan kommer spelarna vara övertaggade och det lag som klarar att spela kontrollerat aggressivt, vilket innebär att man kör över folk utan att få 2 minuter kommer få stora fördelar.

Jag tror på KHK seger med 4-2 men det kommer bli stenhårt och självklart är sista i öppen kasse av Cruseman #hurkanjagveta

Vägen till paradiset…

Att ta sig till Hockeyallsvenskan  är ingen lätt uppgift och det är många matcher, 56 stycken kan det bli, som skall spelas innan ett lag till slut står där som vinnare och får spela i näst högsta serien säsongen 23/24.

Här har du lagen som ingår i Hockeyettan Södra grundserien – Kalmar HC,  Vimmerby HC, Karlskrona HK, Nybro Vikings IF, KRIF Hockey, Mörrums GOIS IK, Halmstad Hammers HC, IF Troja Ljungby, Borås HC, Tyringe SoSS

Det är alltså tre stycken Blekingelag med i serien och det är Karlskrona HK, KRIF Hockey och Mörrums GoIS IK. Hockeyettan Södra spelas i 18 omgångar där sista omgången spelas på samma dag och klockslag för att ge så sportsliga förutsättningar som det går.

Att grundserien bara spelas med en hemma och en bortamatch är nytt för året då man innan möttes tre gånger innan lagen till Allettan var klara. Detta innebär att varje match betyder oerhört mycket redan från start. Att vinna hemma är nästan ett måste.

Lagen som placerar sig 1–5 i grundserien är klara för Allettan Södra som startar 28 december och är klar 1 mars. Allettan Södra består sedan av 10 lag, fem från södra serien och sedan sker en geografisk indelning av lag från Öst och Väst beroende på vilka lag som gått vidare.

Lag 1–8 i  Allettan södra är sedan kvalificerade för slutspel och lag 9-10 är slutspelade och spelar i Hockeyettan kommande säsong.

Kvartsfinalerna startar sedan den 7 mars. Nytt den här säsongen är att det är bäst av fem matcher som gäller. Högst rankade lag spelar hemma, hemma, borta, borta, hemma.

Semifinalerna inleds lördag 18 mars, också i bästa av fem. Högst rankade lag spelar hemma, hemma, borta, borta, hemma.

Kvalserien till Hockeyallsvenskan startar den 30 mars och sista omgången är den 22 april. Det är sex lag som deltar och ettan, alltså ett enda lag, går upp i Hockeyallsvenskan, vilket nålsöga att ta sig igenom.

Källa:www.hockeyettan.se