Vad betyder ”lös bråket” som Riksidrottsförbundet säger till SIF…

Inga nya kort finns på bordet, Riksidrottsförbundet ger inte Svenska Ishockeyförbundet några nya förutsättningar utan de beslut man kommunicerat innan är de som fortfarande gäller.

Hur skall då SIF kunna lösa detta nu om man inte gjort det innan? Eller är det så att SIF igår fick en uppläxning modell större i att de skall göra som RF beslutar annars så finns man inte med som ett specialförbund?

Spekulera kan man men det som skall bli spännande är nu vad som SIF bestämmer är lösningen på bråket. Det finns egentligen bara ett beslut som känns rimligt och det är att KHK vinner matcherna med 5-0 och får 3 poäng och sedan får Mörrum och Vimmerby stå för kalaset när det gäller intäktsbortfall.

Att utesluta klubbarna ur serien känns inte relevant utan den stora förlusten i detta är att sponsorer och supporters i Karlskrona har missat två riktiga hockeyfester. Självklart vill alla att det skall avgöras på isen men att agera som Mörrum och Vimmerby gjort där man bara skippar att spela matcher kan aldrig vara lösningen.

Skrivbordsfighter skall avgöras vid skrivbordet och ingen annan stans. Skulle nu beslutet bli att matcherna skall spelas på nya datum så går SIF emot allt vad tävlingsbestämmelser skall finnas till för och ett kaos utan dess like kan starta.

Skall bli riktigt spännande att nu se hur SIF agerar när man nu skall rätta in sig i ledet. #lexkarlskronaskippaenmatchnärduvill

Ha det

Mikael Johansson