Tranås vs Karlskrona HK och #spelamatchnärduvill – kaoset fortsätter…

Ikväll är det då dags för KHK att spela match igen och benen kan ju inte vara annat än pigga och man måste vara otroligt sugna på att spela match igen. KHK åker alltså upp till Tranås som har haft en tuff start på serien och parkerar just nu på en sista plats i tabellen.

Det som är det viktiga för KHK:s spelartrupp är nu att leva i sin egna lilla hockeybubbla och hantera det som händer runtomkring så att det inte tar för mycket energi. Mitt tips idag är vinst för KHK med 5-0 och att man totaldominerar framför bägge målen. #letsplayhockey

#spelamatchnärduvill

Kaoset fortsätter i Hockeyettan och Glysing eldade på under Teamsmötet som var igår. Han verkar spela ett högt spel där han själv inte riskar så mycket utan låter klubbarna stå för de risker man utsätter sig för.

Glysings agenda är självklart att hans bolag Hockeyettan AB skall bygga upp en webbsite innehållande content som klubbarna skall skapa i form av webbsändningar, intervjuer och olika nyheter för att sedan ha alla klubbar i samma plattform för att kunna sälja reklam på riks, region och lokal nivå. Han använder sig av https://www.leeads.com som partner i försäljningen för rikskunderna och de är inte gratis kan jag berätta utan de skall ha en bra bit av kakan som borde hamna till hockeyklubbarna.

Samtidigt startar Svenska Ishockeyförbundet upp https://swehockeyplay.play.livearena.com/ i bolaget Svensk Hockey TV AB så ni förstår att det pågår ett marknadsrace deluxe mellan olika intressenter som vill bygga mediekanaler för framtida intäkter.

Affärsmodellen för Hockeyettan och Svensk Hockey TV bygger lite på samma affärsmodell som Youtube och Facebook vilket innebär att användarna själva bygger all content så att ägarna sedan kan tjäna pengar på annonser med väl utvalda målgrupper där man har kunskap om köpbeteende, intressen m.m för annonsörerna.

I allt detta så håller Hockeysveriges grund, småföreningarna att tappa bort sig själva och fokuserar på allt annat än spela hockey och det är jäkligt synd.

Kanske är vi på väg åt ett håll där det skapas egna ligor som i t ex USA och om det är rätt eller fel skall jag inte gå in på här men det är i alla fall något annat än den Svenska modellen.

Spännande när någon blir pengakåt (Hockeyettan AB) och som får med sig ett gäng som säljer ut sina rättigheter och inte riktigt förstår vart man är på väg.

Det minsta alla division 1 lag skulle begära är att man har 1/40 del i Hockeyettan AB för just nu bygger man bara värde åt privata ägare som inte gör detta för hockeyns skull utan för att kunna casha ut… #sjukt

Ha det

Mikael Johansson