Ojojoj vilken avslutning i fighten om Allettan och har Halmstad blåst Dalen och Mörrum…

Det har verkligen hettat till i striden om den sista platsen i Allettan och vi som följer KHK och såg gårdagens insats mot Tranås är nog oerhört nöjda med att KHK redan är klara.

Serietabellen ser ut som nedan då det återstår två matcher och totalt sex poäng att spela om.

5 Mörrums GoIS IK 16 3 8 5 43:50 (-7) 22 3 2 2 1
6 HC Dalen 16 6 2 8 37:43 (-6) 21 0 1 1 0
7 KRIF Hockey 16 5 5 6 35:44 (-9) 21 0 3 1 1
8 Halmstad Hammers HC 16 6 1 9 41:38 (3) 20 1 0 0 0

 

Mörrum som idag har den åtråvärda femteplatsen och i och med detta har allt i egna händer har topplagen Nybro och Kalmar kvar att möta. Både Nybro och Kalmar slåss om att komma topp tre vilket innebär att man får en extra hemmamatch i Allettan vilket ger både en sportslig och ekonomisk fördel.

Jag tror att Mörrum är det lag som kniper femteplatsen mycket beroende på att de har seriens klart bästa förstakedja som nu måste stiga fram ordentligt och vara den där avgörande faktorn.

Jag ger Mörrum 50% chans att ta femteplatsen.

—————————————————————————————————–

KRIF ligger en poäng efter Mörrum och känns nu som ett oerhört formstarkt lag då man vunnit mot Vimmerby, spelat riktigt bra mot KHK men fick en uddamålsförlust och sedan igår vann man mot Kalmar i de tre senaste matcherna.

Jag ger KRIF 25% chans att ta sig till Allettan då man har Tranås och Nybro kvar att möta. Det som är tufft är att man inte har det i egna händer.

—————————————————————————————————–

Dalen som även de ligger en poäng efter Mörrum ser inte vassa ut just nu och förlusten mot Halmstad igår sved nog ordentligt och de satte sig verkligen i en dålig position.

Dalen har Karlskrona och Vimmerby kvar vilka båda två visat sviktande form på slutet men de har bägge en topp tre placering att slåss om.

Men Dalen har inte detta i egna händer och jag ger de 20% chans.

—————————————————————————————————–

Halmstad Hammers ligger två poäng efter Mörrum och sedan har deras ordförande sagt att det finns inte på kartan att spela mot KHK på bortaplan så troligtvis är de helt körda då de inte ger sig chansen att ta den där sista platsen till Allettan.

Men man vann mot Dalen och skulle man vara med i matchen inför sista matchen så är jag övertygad om att ordförande Backman inte står för sitt ord utan man kommer till spel i NKT Arena med en stor skämskudde på huvudet.

Jag ger Halmstad 5% chans att man tar sig till Allettan och det vore ju faktiskt ironi på hög nivå om man gjorde det via en vinst mot Karlskrona på bortaplan då har man verkligen lurat upp Dalen och Mörrum på läktaren och tagit sista platsen genom att varit drivande i att dessa lagen inte skulle möta KHK i NKT Arena. Nästan som det känns planerat…

Vore ju allt lite creme de la creme på #hockeyettangate

Ha det

Mikael Johansson