Mannen, myten, legenden – Daniel Steen…

Dom är inte många, de följer oftast inte mallen, men det de har gemensamt är att de gör det där oväntade, magiska, ni vet när vi i publiken tänker – vad hände där, dessa spelarna är de som gör oss hängivna att följa ett lag och som ger oss valuta för pengen och en av dessa spelarna är absolut IFK Karlskronas Daniel Steen.

Vi snackade lite och jag var tvungen att ställa frågan – Varför IFK Karlskrona? Lasse Hällqvist har varit på mig säkert de senaste fem åren men jag har velat hålla mig på Allsvensk nivå och nu när IFK gick upp så kändes det som ett naturligt steg att ta.

Vad säger du om dagens IFK Karlskrona? 

Allsvenskan är en bra liga och det kommer bli stentufft, jag tror att många räknat ut oss redan från början men det gillar vi, för är det något jag märkt redan är att det är ett lag med stort hjärta och en fighteranda utöver det vanliga.

Vi är en trupp som tillsammans behöver växa för att komma upp i rätt nivå men som sagt det är nog den där utmaningen som vi har framför oss och att vi är underdogs som gör detta så jäkla skoj.

Det blir ju två härliga derbymatcher, vad säger du om det?

Personligen tycker jag det är fantastiskt roligt att spela sådana matcher och att ha allt och vinna är en skön känsla. HF Karlskrona har ju de senaste åren dominerat handbollen i Karlskrona och att vara där och utmana känns jäkligt skoj. Vi har en lång resa att göra med klubbens utveckling både på plan och organisatoriskt men i och med avancemanget till Allsvenskan har klubben tagit ett jättekliv, och som sagt vi är ett lag med stort fighterhjärta.

Din roll i laget, du är ju numera en rutinerad spelare?

Ja så är det ju, jag skall försöka att dela med mig av erfarenheterna man fått genom åren och driva på men det är laget som gäller och detta är något vi gör tillsammans. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och detta skall bli riktigt skoj.

Bengt Weidfors den nye ordförande, vad säger du om han?

Jag känner ju Bengan väl och han gjorde ett fantastiskt jobb med AMO Handboll som ordförande i säkert 15 år och jag tror inte IFK Karlskrona kunde fått en bättre ordförande. Han är en erfaren man som företagsägare och är van att bygga organisationer sedan har han ett otroligt stort hjärta för handboll. Samtidigt är han en som aldrig ger sig och jobbar stenhårt på alla plan och det kommer visa sig även i föreningen.

OK, hur slutar det här då?

IFK Karlskrona kommer spela Allsvensk handboll även nästa säsong och lyckas vi med att ta nästa steg så skall vi nog kunna ställa till det för en hel del lag i serien, det känns som att IFK Karlskrona är riktigt på gång och att alla delarna för att göra något riktigt bra finns där.

OK, Danne vi hörs framåt och det skall bli skoj och följa resan.

Ha det

Mikael Johansson