KHK vs Vimmerby, ännu ett kanontips och Bäverrövar…

Ännu ett stycke tråkig hockeyhistoria kommer skrivas idag då Vimmerby HC vägrar att spela match mot Karlskrona HK i NKT Arena. Det är #livestreamgate som är orsaken och man kan inte annat tycka att det är skit.

Det var dock roligt att se KHK köra över KRIF i fredags så vi får väl var nöjda så långt och sedan hoppas att Svenska Ishockeyförbundet har förmågan att reda ut denna soppan.

Kanontips, känns som att jag börjar bli grym på att gissa resultat så jag säger att dagens tips är vinst till KHK med 5-0 och tre nya pinnar in på kontot #synsk

Bäverrövar

Denna matchen delar jag ut Bäverrövar vilket känns ganska så naturligt och det blir såhär.

3 Bäverrövar    Ronnie Glysing Hockeyettan AB och Anders Larsson SIF  

Ronnie Glysing har tagit över SIF och han känns som ett gjutet Uppdrag granskning fall. Anders Larsson i Svenska Ishockeyförbundet är nog deras sämsta företrädare någonsin och känns otroligt inkompetent.

2 Bäverrövar    Hockeyettan AB

Är ett företag som går -2,9 miljoner i sitt rörelseresultat och som gör allt för att rädda sina egna investeringar genom att ta intäkter från hockeyklubbar. Känns inte OK.

1 Bäverröv     Tanken att göra business på riksnivå på livestreamade Division 1  matcher 

Att behandla alla division 1 lag lika när det gäller intäkter är en ekvation som inte fungerar. Karlskrona HK har i en hemmamatch haft 2.377 i publik och Segeltorp IF har haft 98 st på sin match. Att fördela intäkter lika med de milsvidda skillnaderna går ju inte. Helt enkelt, vissa klubbar har inte ett marknadsunderlag för att få ihop detta.

Ha det

Mikael Johansson