KHK vs Tranås och blir det Frisell-effekt för Mörrum med Skoog…

Idag kl 19.00 är det dags för hemmamatch i NKT Arena då Tranås kommer på besök. Tranås har ju varit en av de drivande föreningarna mot att man skall bojkotta Karlskronas hemmamatcher men det är ju bra att man nu ser på detta med andra ögon.

KHK förlorade senast uppe i Tranås vilket var en av de sämre matcherna man spelat i år så det finns en hel del revansch att fodra sedan är det ju även viktigt att se till att inte bryta den fem matcher långa segersviten utan fortsätta att bygga på med segrar och spela bra hockey.

Mitt tips inför denna match är att det blir hemmaseger med 5-1 där vi få se ett taggat KHK som fortsätter att bygga intresse för att publiken skall komma åter till NKT Arena.

Frisell-effekt på Skoog i Mörrum… 

Mörrum har som bekant förstärkt upp organisationen kring A-laget med Simon Skoog Peter som nu även finns med i båset och målet är självklart att man skall få samma effekt som KHK fått när man plockade in Frisell.

Själv gillar jag det här med att man tar in någon till som kan tillföra saker som ger en förändring kring laget. När det funkar så har man oftast ett bra lag där man inte fått ut max av spelarna och när ingenting händer så beror det oftast på att spelarna är för dåliga helt enkelt.

I Mörrums fall är känslan att man har ett riktigt bra lag som absolut skall spela i Allettan men man har inte fått ut max av spelarna. Det finns med andra ord en klar möjlighet att man får en Frisell-effekt med Simon Skoog Peter i båset.

Jag tror att Mörrum måste ta 5 poäng av 9 för att ta sig till Allettan då jag tror att Dalen bara kommer orka med att ta 3 poäng i slutkampen.

Det kommer bli grymma derbyn i Allettan som kommer vara de mest prestigefyllda mellan KHK och MGoIS sen Karlskronapubliken hejade på Göteborg i Jössarinken… #detvartider #ketchup

Ha det

Mikael Johansson