KHK VS Mariestad, Bratislava Miracle och Glysing kvar i Hockeyettans organisation…

Ikväll så är det KHK vs Mariestad och KHK kommer testas en hel del. Innan har laget  varvat bra perioder i matcherna med rena djupdykningar och utan Järvinen i mål hade det sett helt annorlunda ut.

Det som ändå talar för KHK är att man brukar vara mer påslagna när man möter bra lag och istället faller man ur ramen lite mer när motståndet är lite svagare.

Mitt tips för kvällen är att det blir 4-3 till KHK efter att man har haft ledningen med 4-1 efter 2 perioder. Mycket mer detaljerat och utlämnande kan det inte bli 😊

Bratislava miracle – Jag har innan inte haft koll på när Sverige spelat sina matcher och missat allt så nu letade jag fram var (TV6) och när den avgörande matchen skulle spelas. Jag kan ju inte säga att jag var jättetaggad i början då alla sagt till mig att Norge skulle vinna lätt.

Men så i slutet så händer det där som gör att idrott är så fantastiskt att se på och Sverige gör fyra raka mål och vänder 20-23 till 24-23 och en ny hjälte i Valter Chrintz kliver fram och avgör hela tillställningen med att sätta en straff med 11 sekunder kvar.

I intervjun efter matchen så kommer tårar, han kommer knappt ihåg hur han la den avgörande straffen, han är osäker om han får följa med till semifinalen, han hoppar han skriker, ja det är så fantastiskt roligt att se och höra istället för det där vanliga som typ vi tar en match i taget, vi har fokus på nästa osc osv.

I mitt hjärta fick vi en ny handbollshjälte igår och han heter Valter Chrintz.

Glysinggate…

Om man kikar in på hockeyettan.se så kan man se att Ronnie Glysing har titeln Verkställande Tjänsteman. Jag hoppas verkligen att detta nu bara är något tillfälligt för att lösa dagens personalsituation för att sedan övergå i något helt annat.

Hockeyettan AB måste ha en övertalighet med de resultat de visar och en uppsägning kan inte vara långt borta. Allt annat vore bara löjligt…

Ha det

 

Mikael Johansson

Dagens lunch hos Michelangelo: https://www.restaurangmichelangelo.se/