KHK vann derbyt och Bäverrövar

Om nu inte Svenska Ishockeyförbundet kör över sitt egna regelverk så kommer KHK tilldelas en seger med 5-0 mot Mörrums GoIS och 3 poäng. Ingenting är dock uteslutet när det gäller Svenska Ishockeyförbundet och Karlskrona HK utan här kommer säkert skapas ett nytt Lex – Karlskrona denna gång är det inte Lex KHKArena utan Lex KHKställinenmatchnärduvill.

Oavsett så är det oerhört tragiskt när en match inte avgörs på banan och all information man får är att alla pratar om KHK i detta men ingen med KHK för då hade man inte varit där man är idag.

Om matchen kan man annars säga att det kändes som att MGoIS satt kvar i bussen, det var spel mot ett mål och KHK tokdominerade för att citera det som skrivs på sociala medier.

Bäverrövar

Denna matchen delar jag ut Bäverrövar vilket känns ganska så naturligt och det blir såhär.

3 Bäverrövar    Ronnie Glysing Hockeyettan AB och Anders Larsson SIF  

Ronnie Glysing har tagit över SIF och han känns som ett gjutet Uppdrag granskning fall. Anders Larsson i Svenska Ishockeyförbundet är nog deras sämsta företrädare någonsin och känns otroligt inkompetent.

2 Bäverrövar    Hockeyettan AB

Är ett företag som går -2,9 miljoner i sitt rörelseresultat och som gör allt för att rädda sina egna investeringar genom att ta intäkter från hockeyklubbar. Känns inte OK.

1 Bäverröv     Tanken att göra business på riksnivå på livestreamade Division 1  matcher 

Att behandla alla division 1 lag lika när det gäller intäkter är en ekvation som inte fungerar. Karlskrona HK har i en hemmamatch haft 2.377 i publik och Segeltorp IF har haft 98 st på sin match. Att fördela intäkter lika med de milsvidda skillnaderna går ju inte. Helt enkelt, vissa klubbar har inte ett marknadsunderlag för att få ihop detta.

Att ta tag i: Låt de klubbar som vill köra i egen plattform göra det och de som vill köra i Hockeyettan gör det. Alla tar ansvar för sina intäkter och kostnader utifrån det val man gör när det gäller stream. Riksreklam som skall sändas innan, under och efter match sänds hos alla klubbar i division 1 och pengen fördelas utefter antal tittare. Hur svårt kan det va ?

Ännu ett hockeykapitel är passerat idag även om det var ett av de sämre…

Ha det

Mikael Johansson