Kan KHK slåss om det, är HIF Karlskrona tillräckligt bra och FK Karlskrona är inne i en svacka

KHK har i år alla förutsättningar att vara med och slåss om det efter ett år som man helst vill glömma. Att ta steget upp i Allsvenskan är oerhört viktigt för hockeyn i stan.

När man tittar på träningarna så ser man en Niklas Johansson som verkar riktigt bra tränad och som är på gott humör. Daniel Andersson och Jacob Grönhagen är två rejäla pjäser som bägge nästan är 2 meter och de trampar på riktigt bra och kommer bli svårstoppade.

Måns Hermansson ser som vanligt riktigt stabil ut och sedan är det riktigt skoj att se Kevin Ekman Larsson ute på isen igen. Man ser knappt att han varit borta och kommer han igång ordentligt och att allt funkar så är han ju en spelare som skall hålla till ett snäpp upp i seriesystemet. Frisell har även han nu möjligheten att ta nästa steg i karriären genom att stiga fram ordentligt.

Men som alltid gäller det att få ihop det och skapa vinnarmentaliteten och ha den fysiska och mentala styrkan.

KHK tränar dagtid och har tillgång till spelarna 24/7 så det finns alla förutsättningar att lyckas. Ledarskapet kommer bli extremt viktigt och får man sedan tillbaks publiken kan det bli riktigt skoj detta.

Är HIF Karlskrona tillräckligt bra?

Ambitionsnivån kan inte vara någon annan än att ta steget upp men när man pratar med handbollsfolk så verkar det inte vara en direktuppflyttning som 1:a som är stalltipset utan snarare att man är ett Topp 4 lag i år igen.

Förlusten senast mot Varberg sved en hel del men ett viktigt kvitto man fick var att man har en toppmålvakt i Uros Tomic. På lördag är det dags för match mot Ystads IF i Svenska Cupen och det skall bli spännande att se om HIF Karlskrona kan stå upp.

FK Karlskrona är inne i en svacka…

Jag såg FK Karlskrona live när de vann hemma mot IFK Karlshamn och det såg riktigt lovande ut men därefter har det gått riktigt tungt. Man har radat upp tre raka förluster och frågan är nu om det unga FK Karlskrona har den mentala och fysiska styrkan att ta tag i det. Det finns många duktiga spelare med höga ambitioner och det är nu dags att stiga fram.

Blir spännande att följa

Ha det

Mikael Johansson