Björn Eriksson är tydlig och snart måste denna soppan vara slut…

Björn Eriksson, Riksidrottsnämnden är tydlig i Aftonbladet, han säger – Du kan inte ålägga någon att vara med i en förening och samtidigt tvinga dem att lämna ifrån sig ekonomiska rättigheter, säger Eriksson.

Med detta som bakgrund så tror jag att Hockeyettan och Svenska Ishockeyförbundet inom kort har en lösning på #hockeyettangate

Man skall träffas nu i veckan och det borde vara klart innan Karlskrona HK skall ta sig an Dalen hemma på söndag. Egentligen är det helt sjukt, när man nu äntligen får se livehockey ja då ställer Galne Glysing och Osynlige Larsson till det och serien är inne i 6:e omgången utan man har löst problemet.

Troligtvis sitter nu den galne och osynlige och funderar hur man på bästa sätt skall pudla. Det enklaste vore att skriva ett bättre avtal med ATG men varför skulle de betala mer för ett avtal de redan har?

Att teckna riksavtal för alla division 1 lag har visat sig vara ganska så omöjligt eftersom lagen har milsvidda förutsättningar. I SHL och HA är det möjligt men detta är ett steg för långt ner i näringskedjan.

Dalen som KHK möter på söndag har ännu inte agerat angående söndagens match i Karlskrona utan man avvaktar och vill inte avslöja var man står i frågan vilket är nog lika bra det.

Skall bli oerhört spännande och höra vad man har kommit fram till och hur man kommer presentera det. #hockeyettangate kommer nog leva kvar ett bra tag till.

Ha det

Mikael Johansson