1705/06 – Dags för rosèviner

För många börjar rosésäsongen nu och jag har provat fram ett gäng här som jag tror ni kommer gilla. Detta är viner som passar till sommarens buffémat, smakfullare fiskrätter, fågel och även lättare kötträtter med trevliga tillbehör. Något som jag har använt det till är även till vegetariska alternativ som bönbiffar och stekt aubergine tillsammans med vårens och sommarens primörer. Jag tog även med alternativ på mousserande rosé där en är alkoholfri.

Det som stuckit ut är de sydfranska rosévinerna där kvaliteten har ökat de sista åren. Jag har även hittat ett bra från Argentina. Som vanligt får ni recept på vad ni kan laga till för mat till den goda drycken. Alla recept kommer från www.foodfolder.se som är en mycket bra hemsida med matinspiration och fina bilder på rätterna samt lättlästa recept. Gå in på lars-vin.com och klicka direkt på receptet ni vill ha.

Läs mer om månadens viner här.

lars