Rivaliteten i handbollen, när gör Mörrum en KRIF och hur bra är KHK egentligen…

I onsdags så var det första handbollsderbyt i Karlskrona på 13 år och i matchen så var (HFK, HIF Karlskrona, Hästö IF, många namnbyten är det) det klart bästa laget. Men det man märker så tydligt är att rivaliteten inte sitter hos spelarna utan i organisationerna.

Det kröp i många ben i HFK där man hade mycket åsikter om allt trots att man hade bortamatch och så kommer det säkert va på andra hållet när det är dags för returmöte. Jag måste säga att jag gillar det för det skapar dynamik men jag förstår även varför en sammanslagning eller ett mycket nära samarbete är omöjligt för det sitter så djupt rotat i människorna runt bägge lagen.

När gör Mörrum en KRIF…

Alla förstår att något är konstigt i Mörrum för laget är inte så dåligt att det skall förlora med tvåsiffrigt mot Kalmar och Vimmerby och jag skulle inte bli förvånad överhuvudtaget om det inom kort sker en tränarförändring i laget.

Tisell har ju kommit in i KRIF så vem som kommer in i Mörrum är skrivet i stjärnorna just nu men jag kan inte tänka mig att man sitter still i båten. Att komma in som ny tränare nu är väl ganska så bra för man får lite tid att rätta till en del saker innan allvaret börjar i antingen Allettan eller fortsättningsserien. Jag tror på en förändring i ledarstaben inom kort…

Hur bra är KHK egentligen…

Jag känner att KHK har tagit sig till en bra nivå där man vinner matcherna som man ska men det är först efter att man mött Kalmar HC (nu på söndag) och Troja borta som vi vet om man kan vara med och slåss om det hela vägen.

När man mötte Troja hemma så tyckte jag dom var klasser bättre än KHK men tar man dom på bortaplan ja då kommer man vara med och slåss om det på riktigt. Första riktigt tuffa testen som återstår sker alltså nu på söndag borta mot Kalmar.

Ha det

Mikael Johansson