KHK vinner i sudden, Bävergaddar och en gnällig bloggare…

KHK vinner på straffar med 4-3 mot ett Skövde som sliter men jag vet inte riktigt var man skall börja. Man kan dock konstatera att KHK inte är bra. Man blandar och ger för mycket helt enkelt. Så som KHK börjar matchen då man tokdominera i spelet så tycker man ju att dom ser riktigt bra ut men när inte utdelningen kommer så blir man sårbara istället. En plan B eller ”restart” behövs då och inte bara köra på när det inte gått som man velat.

Sedan är man ju alldeles för snälla, klockan går snabbt därute och det känns ju inte som man spelar slutspelshockey i alla fall. KHK vill äga mycket puck men slarvar i passen och skapar till och med chanser åt motståndarna istället.

Bytena är en liten egen historia för idag fick vi se byten i boxplay och även 5 mot 5 som är huvudlösa och skapar målchanser och till och med mål för motståndarna. Allt detta handlar om att spelarna inte verkar ha koll på grejerna, att inte veta när man skall/kan ta ett byte är pinsamt för alla involverade.

Som ni hör är man gnällig, trots vinst men det beror på att vi har ett spelarmaterial som är så mycket bättre än Skövde men vi får inte ut någonting.

Jag vet inte vad KHK skall göra men att göra samma sak om och om igen i match efter match och förvänta sig ett annat resultat än det man får känns lite naivt.

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare

3 Bävergaddar    Johannes Nilsson

Han var vass idag och hade han satt det där öppna läget i slutet av matchen hade han varit king.

2 Bävergaddar    Alexander Bergström

Visst vi har otroligt höga förväntningar på Bergström men han gör mycket bra grejer där ute.

1 Bävergadd    Gustav Berglund

Stabil men det finns mer att ta på.

Att ta tag i: Det börjar alltid med vad man är beredd att göra för att vinna hockeymatcher. KHK ligger efter 4 matcher fortfarande sist i serien och det känns pinsamt, så är det. Man kan spela hockey på många olika sätt men som sagt är man inte beredd att göra allt för att vinna så spelar det inte så stor roll vilket av sätten man väljer.

Om jag är gnällig och sur? Japp…

Ha det

Mikael Johansson