KHK tog revansch och Bävergaddar

Tänkte skriva lite annorlunda om matchen idag och mer ge en bild om tankarna/känslorna som man får under matchens gång. Inte liverapportering men ändå nära….

 

Första perioden

KHK börjar matchen precis som man avslutade upp i Huddinge och verkar gå på någon tråkig 85% nivå och det funkar såklart inte. Jag kommer att tänka på Matt Carey som jagade livet ur motståndarna och det är faktiskt något alla kan göra sedan hade han lite andra skills som gjorde han bra men åka skridsko, tacklas och följa gameplan kan alla oavsett.

Karlskrona gör inte hemjobbet och Huddinge får inte helt oväntat göra 0-1 efter 4.33. KHK får till en snabb kvittering 5.44 av Niklas Johansson som sätter pucken kryssribba in.

Tyvärr gör KHK en Mörrum och släpper snabbt in 1-2 efter 6.25 och känslan är att Karlskrona återigen inte är med på det mentala planet och det skall bli spännande och se om man lyckas ta tag i matchen. Det är nu  tränarna skall visa att de heta skall spela och de som valt att inte vara med har ju själva valt och få ta tag och visa vad man går för nästa period.

En gammal trojänare i publiken som ser alla matcher går efter 11.40 när Huddinge gör 1-3 och nu handlar det mer om heder för grabbarna för skall man lira hockey på detta viset så vet i tusan hur detta kommer bli. De enda som har en liknande situation är Mörrum som efter 5.55 i derbyt mot KRIF låg under med 0-3, ja herregud vad dessa två Blekingelag har att jobba med.

14.41 gör Heiver 2-3 efter att KHK börjat åka lite skridsko, vinna några närkamper och det där är receptet för att vinna hockeymatcher, åka skridsko, vinna närkamper och göra avslut på mål. Hockey är ingen raketforskning utan det är hårt jobb som gäller.

Det skall sägas att trotjänaren från publiken fanns tillbaka till andra perioden och han sa att jag orkade bara inte med att se skiten men de skall få en ny chans nu i andra. 😊

Andra perioden

Andra perioden är lite fram och tillbaka i början men 02.40 in i perioden får Grönhagen ett friläge och han var klinisk i sitt avslut och skickade upp den i vänstra krysset. Riktigt bra avslut.

Man trodde att spelet skulle bli bättre i andra men det lyfter inte men det finns en skillnad därute och det är att KHK börjat åka mer skridsko. Malmunger som är född -04 åker och vill smälla på och man kan bara gilla det. Han får även ett friläge som han missar men han är het och visar att han vill vara med därute.

I och med att man åker mycket mer skridsko och vinner närkamper så får KHK längre och anfall och är helt klart på väg att ta över matchen. Nu skall det bara bli mål av allt spelövertag. Det är 11.47 in i andra och efter powerbreaket har Huddinge flyttat upp spelet lite och det står och väger igen.

Malmunger fortsätter att vara het och är den som drivit på laget och visat vad som gäller och 15.55 gör KHK 4-3 genom Oskar Gustavsson med ett galant pass av Roslund. Riktigt snyggt måste man säga..

KHK fortsätter med att trycka på och Niklas Johansson får en riktigt bra chans som ger retur men målvakten i Huddinge gör det riktigt bra.

Kalldusch, 17.49 ger KHK bort pucken och Huddinge gör 4-4 från ingenting. Allt jobb med att vända matchen är borta och nu är det ställningskrig igen. 18.24 har Hultberg en i stolpen. I slutet håller KHK på att ge bort ytterligare ett mål och man fattar ingenting.

Men andra perioden slutar ändå 2-1 KHK och det såg bättre ut än i första. Den som ledde förändringen till det bättre var 17 åringen Wiking Malmunger (riktigt kungligt namn förresten).

Skall även bli spännande att se hur man coachar i tredje för det där med att alla skall spela har vi passerat för länge sedan i denna match. Skall även ge Huddinge en eloge av att de fortfarande är med i matchen men visst skänker KHK bort målen så har man ju chansen.

Tredje perioden

Helt plötsligt händer det, 0.49 in i tredje perioden får Hultberg en  passning och han åker förbi backen och lägger ner axeln och då flyttar ingen på honom. Via en backhand i bortre gör han 5-4 till KHK. En bra start och nu blir det spännande att se hur KHK kommer hantera de kommande 19 minuterna.

KHK gör det inte på riktigt utan man duttar och känslan är att det kan komma ett baklängesmål likväl som ett till framåt utan att man har en aning, det är chanshockey på hög nivå. Tid 5.37

7.52 får Huddinge ett pp som KHK  löser galant och man hoppas att detta var ett tecken kring vilka som är mest påslagna men denna matchen är inte som andra och Bergström som domare är tveksam.

Vid powerbreaket kan man konstatera att tränarna coachat killen som förändrade matchbilden Wiking Malmunger oerhört sparsamt.  Det känns oerhört konstigt, Wiking kan utvecklas enormt om han får förtroende och troligtvis är han en helt annan spelare om en månad än han är idag. Synd att man inte vågar

14.47, domare Bergström skäller ut Niklas Johansson och vill visa att han bestämmer därute och förvisso behöver han visa vem som bestämmer för det har ingen sett innan men hans beteende är pinsamt och visar bara vilken sorts domare han är #wendenell

KHK får sedan chansen att spela PP och Huddinge äger, KHK får knappt låna pucken och man visar att man har att jobba på.

43 sekunder kvar, Huddinge har tagit ut målvakten och tekning i försvarszon, nu skall det avgöras. Med nöd och näppe tar man hem den viktiga vinsten och nu är man på vinnarspåret igen.

Bävergaddar

Idag blir det följande Bävergaddar

3 Bävergaddar    Jesper Solomon Frisell

Han gör det bra i egen zon och hans offensiva kvaliteter är av högsta division 1 klass. Spelar Jesper bra och är aktiv i spelet vinner KHK som oftast.

2 Bävergaddar    Wiking Malmunger

Utan Wikings frenesi och fart i andra som väckte laget vet i tusan om det blivit vinst idag. Bara att hoppas att han får större förtroende om han visar det han gjorde idag.

1 Bävergadd    Jesper Hultberg

Jesper gör två mål, jobbar hårt och när han har fart på skridskorna så är han oerhört svår att stoppa. Hultberg är en riktigt bra värvning.

Att ta tag i: Att vara påslagen är en förutsättning för att vinna matcher. Tränarteamet har att jobba på för att få ut allt av spelarna.

Ha det

Mikael Johansson