Johan Östling – En folkkär värmlänning

Vi tittar närmare på Johans Östling. Underhållare, komiker, skådespelare. En riktig eldsjäl och multitalang. Denne folkkära värmlänning är också känd från TV4:s ”Hela Sverige Bakar”. Vid sidan om sin programledarroll har han flera bollar i luften. Han är även musiker och har illustrerat en egen barnbok. Under året som gått har han hittat nya kreativa vägar via internet där han livesänder standup direkt till firmafester online för företag som köpt in underhållning till sin personal som arbetar hemifrån.  

På 80-talet var musiken det stora intresset. Östling har varit medlem i show-gruppen The Starboys från Karlstad. De gjorde ett flertal krogshower och medverkade flera år i Julgalan samt vid Ladies Night i Globen.
– Det stämmer, det har blivit så genom åren. Från början var det bara musik som gällde. Det har följt med mig genom hela livet. Jag har spelat och sjungit i flera olika konstellationer och hoppat runt lite. Från början spelade jag trummor men sedan är det mest gitarr som jag spelar. Vi höll på ungefär i 20 år med Starboys och turnerade runt i Sverige. Men det blev inte något riktigt känt. Vi spelade mycket på olika företagsevent. Vi gjorde 60-talsmusik där vi kopierade precis allt från musiken, utförandet, stil och kläder så mycket vi bara kunde. Det var roligt, minns Johan.

Läs hela intervjun här.