Bröderna Norén – En musikalisk resa tillsammans

Gustaf och Viktor Norén har slagit sig samman efter en lång tid isär i olika band. Nu har de gett sig ut på en musikalisk resa tillsammans som duo. De har uppmärksammats i ”Så mycket bättre” och släppt två skivor tillsammans i år. Den senaste, en julskiva som just nu ligger ute på disk som ett rykande färskt julklappstips!

Viktor, hur kändes det efter premiären i ”Så mycket bättre” som sändes tidigare i höst? Det spreds en mycket känslosam stämning efter Thomas Stenströms tolkning av ”Sweet Jackie” som du gjorde under din tid i Sugarplum Fairy. Din reaktion var i det närmaste så långt man kan komma i äkta känsla och tårarna rann som i en film med Helena Bergström. Stenströms inspelning fick genomslag och har roterat i etern sedan dess. Berätta, vad hände?
– Det kändes tungt i bröstet direkt efter inspelningen men sedan var det en befrielse att få dela upplevelsen i media tycker jag. Det var en stark upplevelse. För mig handlade det om sorgen efter min vän Kristian Gidlund som var med och startade vårt band ”Sugarplum Fairy”. Det var min allra bästa kompis som tyvärr gick bort alldeles för ung och som inte finns med oss längre. Alla som har förlorat en nära vän eller anhörig kan säkert relatera till hur en låt kan väcka minnen, hur en melodi kan spela upp bilder i huvudet. Jag var väldigt mentalt oförberedd på det och det kom från ingenstans. Det var väldigt speciellt.

Läs hela intervjun här.