Handbollsförbundet måste få till en förändring, Padelhjältarna storsatsar och vikten av nyförvärv i KHK…

Nu när man såg Sverige vinna EM och man fick lite handbollsfeeling igen så måste jag ända säga att det är inte lätt följa ett lag och hitta den där rytmen så att man får in matcherna i sitt liv.

I Handbollsallsvenskan, den serien HIF Karlskrona spelar i, har man 13 hemmamatcher på en säsong. Det innebär att man skulle kunna se en match ungefär var 14:e dag live på hemmaplan men nej så enkelt har inte handbollsförbundet gjort det.

Som längst får man vänta 31 dagar på att se en hemmamatch och som minst 4 dagar. HIF Karlskrona har blivit lottade att spela på tisdagar, onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar så om man skall följa laget så gäller det att man hänger med i svängarna.

Jag tror det vore ett lyft om man spelade 39 matcher istället för som idag 26 matcher i en grundserie för då skulle man som supporter kunna följa lagen på ett annat sätt, klubbarna skulle kunna öka sina intäkter och de fina arenorna skulle användas för de som de är byggda för. Alltså mer handboll till folket.

Padelhjältarna storsatsar…

Efter att ha tränat i fyra dagar i sträck satsar nu Krasniqi/Swärdh på att skicka Swärdh på träningsläger i Borgholm. Ryktet säger att han skall vässa serven och att han håller på att utveckla ett nytt slag inom padeln som bygger på en unik kombination av pingis/tennis/squash. Kommer bli grymt att följa dom i seriespelet och se om de kommer överraska.

Vikten av nyförvärv i KHK…

Jag är inte hundra säker på om KHK verkligen behöver ett eller två nyförvärv när laget har alla spelare tillgängliga men om det sett ut som det gjort på sjuklistan så skall man nog ändå inte chansa.

KHK har kanske inte värsta slagläget att ta sig upp i år men samtidigt så har man seriens bästa målvakt i Mika Järvinen och kommer man in i den berömda ”zonen” så är det fullt möjligt.

Jag skulle vilja få in en transatlant med spets både i attityd och målgörande. Hade blivit en grym boost för laget, sponsorer och publiken. Man kan bara hoppas att man hittar rätt spelare som kan göra skillnad.

Ha det

Mikael Johansson