Derby ”de luxe” MGoIS vs KHK…

Ett derby i Blekinge brukar vara något riktigt extra och just det mellan Karlskrona och Mörrum är ju ett med gamla anor. Det har de senaste åren varit en del konstigheter då TAIF:aren Anders Gustavsson drev Mörrum GoIS och det tjafs det var kring upplägget med sändningar var inte OK. Man ville då till och med inte spela match. Vilket är helt emot hockeyns DNA.

Headlinern i Aftonbladet 2021-10-11 var Citat ”

Kaoset i Hockeyettan fortsätter: Mörrum vägrar spela mot Karlskrona

Med detta som bakgrund tycker jag Karlskrona HK:s supportrar gör en kanongrej och hjälper Mörrum med att få in pengar till klubben då man anordnat en supporterinvasion med KHK:aren Peter Synnemark i spetsen.

Det är i matcherna allt skall avgöras och det skall vara hög stämning på läktaren för det är då det blir riktiga derbyn. Jag måste säga att det känns skönt att Janne Mattsson är tillbaka som ordförande i Mörrum för det borgar för en långsiktighet i klubben.

Hockeyettan live

Det var ett bra tag sedan jag engagerade mig kring hockeyn i Karlskrona men jag fick frågan om jag ville vara en del i livesändningen som Hockeyettan har och som bland annat Gota Media har gått in i med stora pengen så att alla deras abonnenter får tillgång till sändningarna.

Senaste sändningen mellan Karlskrona HK och Borås HC hade över 6.000 streamar och säg att det var två per stream som kikade och så var det 3.500 i NKT Arena och då ca 12.000 framför datorn/Tv så det var 15.000 som kikade på matchen. #grymt

Man kan inte annat säga än att det finns ett stort intresse kring hockeyn.

Det går aldrig att jämföra en livesändning med att vara på plats. Är man på plats får man så mycket mer men det är ju även så att når man 12.000 personer så har det sitt värde det med. Skall bli intressant och se om Gota Media är det nya TV4 Play fast på en annan nivå.

OK, dagens derbymatch då, jag hoppas att det blir en stökig, tuff men ändå välspelad match. Karlskrona har haft svårt mot Mörrum då de snuvade KHK på seriesegern (fram till jul) förra året och de slog även Karlskrona i en träningsmatch men idag tror jag på 5-2 till Karlskrona och de två sista i öppen kasse.

Oavsett, hockeyn är brännhet…

Ha det

Mikael Johansson