Bästa speltipset någonsin, vilken sandlåda och vad är skillnaden…

OK, här kommer det bästa speltipset jag någonsin kunnat leverera,  Karlskrona HK vs Mörrum GoIS 5-0. Blir inte bättre än så…

Vilken sandlåda…

När man googlar lite kring Ronnie Glysing som är styrelseordförande i Hockeyettan AB så är det konflikt efter konflikt som kommer upp.

Hockeyettan Förening eller Hockeyettan AB är inga intressenter som styr Svensk Hockey utan 38 lag har överlåtit sin rätt kring att sända sina matcher via deras plattform och de styr allt från intäkterna, kostnaderna och hur ett eventuellt vinstresultat och hujeda mig, ett minusresultat skall hanteras.

Är nästa steg att Division 1 lagen även skall dela gemensamt på alla publikintäkter? Det skulle ingen gå med på såklart men självklart är det samma sak.

Ikväll kommer pucken släppas i NKT Arena, med folk på läktaren men ingen motståndare kommer stå på andra sidan. det kommer självklart kännas jättekonstigt men visst kommer detta att piska upp stämningen i Blekingederbyna framåt då KRIF har samma inställning. Frågan är bara om dessa derbyn behöver bli hetare :).

Det som är lite go känsla är att det nu återigen är KHK mot hela Hockeysverige och det där bygger många framgångsfaktorer för framtiden då KHK börjar bli en familj som står upp för varandra igen. Det visade inte minst den supporterinsamlingen som man gjorde förra året.

Vad är skillnaden för KHK…

KHK har en intäkt på ca 40.000 kr per match minus egna kostnader om man sänder i egen regi. Kör man på ersättningen från Hockeyettan så har man en intäkt på ca 18.000 minus kostnader för sändningen samt att man skall bekosta administrationskostnaden för att driva Hockeyettan AB.

Skillnaden på 18 hemmamatcher för KHK är alltså 22.000 * 18 = 396.000 kronor. De här 396.000 kronorna vill alltså Hockeyettan ge till de andra 39 lagen så att det blir rättvist och man är då solidarisk.

Lagen i Hockeyettan har alldeles för stor skillnad i sina förutsättningar den som just nu har haft mest publik på en hemmamatch är Karlskrona HK med 2.377 och den som har haft minst på en hemmamatch är Segeltorps IF som hade 98 stycken i publiken.

Det är den spännvidden vi pratar om och självklart vill Segeltorp ha lika mycket pengar som KHK för en sändning. Är det detta som är rättvist och solidariskt…

Bara en liten, liten sak. Tänk om nu Mörrum inte står för sina ord utan kommer till spel. Vilken trovärdighet har då en sådan förening? Skulle de ändra sig så beror det självklart på att Svenska Ishockeyförbundet tagit beslutet att  KHK tilldöms en vinst med 5-0 och de kommer få stå för olika kostnader som uppstår om de inte kommer till start. Då har man alltså bara hotat utan att stå för något.

Ojoj, känns som att vi står inför ett historisk pucksläpp i NKT Arena idag…

#bethere

Ha det

Mikael Johansson