Äntligen börjar slutspelet Visby vs Karlskrona HK…

Vissa dagar är bättre än andra och idag är en av de bättre, det är idag då slutspelet för division 1 lagen börjar och det är nu det är dags för matcherna där mycket av det som man gjort under seriesäsongen sätts ur spel.

När man möter ett lag flera gånger under en kortare period så avgörs de där matcherna oftast i oskrivna reglerna.

En av de viktigaste sakerna som har ett oerhört stort signalvärde och som är avgörande för att vinna är hur man agerar framför egen kasse. Hur man skyddar sin egen målvakt och ytan framför till varje pris och äger de situationerna. Det skall vara brutalt och ingen av motståndarna skall ens vilja vara i det området.

Självklart har Visby samma tankar så det kräver att Karlskronas forwards har modet att ta fighten och vinna den.

Att spela slutspel handlar om inställning, tjafs, att hålla sig på gränsen utan att gå över den. Ligger man under/leder med några mål så kan slutet av matcherna bli riktigt otrevliga så det gäller att ha fokus till 100%.

Självklart så måste man ju ta och gissa utgången i kvällens match och jag tror på 5-2 till Karlskrona där de två sista kommer i öppen kasse. Så det är bara att poppa popcornen och sätta sig ner i soffan o kika…

En lite anekdot: Sven-Gunnar Petersson som brukar filma KHK:s matcher är självklart på plats i Visby men då han även håller på Djurgården så får han ju känna av livet som Djurgårdare.

Självklart har han spelning med Tommy Nilsson i kväll så han är alltså så nära men ändå så långt borta, lite så som Djurgården var mot Tingsryd igår… #sorrysvenne #detgickinteovatyst #livetsomdjurgårdare

Ha det

Mikael Johansson