10 år och 6 dagar, när kommer första kriserna, haltande serie och nya padelhjältar…

Man är ju go när man inte har koll på sitt 10 års jubileum men nu är det i alla fall 10 år och 6 dagar sedan bloggen startade. Första bloggen var den här…. #timesfly

http://beaver16.bloggplatsen.se/2012/02/02/7237346-da-var-det-dags/

Kristider

Vi är nu inne i den period då hockeyklubbar med ekonomiska problem brukar flagga för sina supporters och sponsorer om läget men än så länge har det varit lugnt på den fronten.

Kanske har alla klubbar anpassat sig till ett nytt ekonomiskt ”pandemiläge” vilket vore fantastiskt bra jobbat eller så hoppas man att med försvunna restriktioner så kan man nu jobba hem tappade intäkter.

Självklart skall det nu bli spännande att se publiksiffrorna i matcherna nu när det är fritt fram och se om det finns ett uppdämt behov eller om det finns en viss fördröjning innan supporters börjar se live igen.

När det gäller utbildningspengar från förbundet gällande KHK (200.000 kr) som Hockeyettan hållit inne på samt de diskussionerna kring matcherna som inte spelades så skall det också bli spännande att följa vad som händer. Jag tror det kan blossa upp en hel del ekonomidiskussioner den kommande tiden…

Haltande serier…

Om man kikar på Blekingelagen i Hockeyettan så är Karlskrona och KRIF i fas när det gäller antalet matcher men Mörrum har halkat efter, beroende på pandemin, och har 3 matcher mindre spelade än t ex KRIF.

Lag som ligger ovanför Mörrum som Nyköping och Visby/Roma ligger till och med 4 matcher efter och detta gör att det kommer bli jättetufft att ta sig vidare till play-off.

I morgon (ons) möter man Eskilstuna och detta är den livlina som finns för fortsatt spel. Eskilstuna/Linden har 13 p mot Mörrums 7 p men då har alltså Mörrum 3 matcher mindre spelade.

Om Mörrum vinner bortamötet mot Eskilstuna/Linden så är man verkligen med i matchen om en kvalplats men vid en förlust så ser det riktigt tufft att ta sig vidare vilket vore grymt trist. Mörrum var en av favoriterna i södra serien och vill säkert visa att de skall vara högre upp i tabellen än där man befinner sig just nu.

Nya Padelhjältar…

Padel som vi alla vet är på stark frammarsch och det är många som är helt sålda på sporten. Själv har jag inte riktigt fastnat i padeleuroforin, säkert därför jag är ganska så kass, men det finns två i min vänskapskrets som fastnat och även nu skall göra seriedebut.

Det är Krasniqi/Swärdh som skall ge sig in i seriespel och det skall bli grymt skoj att följa. De är taggade som bara den och snacket är i gång. Snacket går så här ”Vi kommer krossa allt” till ”kommer vi ens ta en boll”. De är med andra ord osäkra hur det kommer gå men oj vad jag kommer följa detta.

De är helt klart Karlskronas nya Padelhjältar…

#swärdh #krasniqi #padelhjältar

Ha det

Mikael Johansson

Alltid go lunch på Michelangelo, se veckomeny här: Restaurang Michelangelo – Restaurang Michelangelo