Viktig hemmapremiär för KHK, derby och hur bra är HIF Karlskrona egentligen…

Idag är det hemmapremiär för KHK när Kalmar HC kommer på besök. Det är en match där två lag som förlorade i premiären möts och det är oerhört viktigt för bägge lagen att inte gå förlorande ur denna striden för får man två förluster i rad så kan det komma fram en del tvivel om hur man håller i serien.

Det som är extra viktigt för KHK förutom själva poängen är att man fortsätter att bygga publik och är det något som vi Karlskroniter gillar så är det vinster.

Dagens tips är att Karlskrona tar sin första seger och jag tror på 5-2 till KHK. Matchen avgörs som vanligt genom att det lag som har bäst fart och vinner kamperna framför bägge målen kommer gå segrande ur matchen och självklart hoppas vi på KHK.

Intressant derby…

KRIF tar emot Mörrum på hemmaplan och det är inte utan att man känner att de här Blekingederbyna kommer bli mer och mer intressanta. Mörrum har ju två av seriens vassaste forwards i Henrion och Paulsson och det är ju helt klart dom som skall göra det.

KRIF har de senaste säsongerna varit lite svagare men känslan är att de med årets lag kan slå vilka som helst så Mörrum behöver spela på topp för att ta en trepoängare idag.

Hur bra är HIF Karlskrona…

Ganska så ofta när jag pratar handboll så är en person som varit med och möjliggjort Alstermos resa med. Bengt som han heter har en ganska så klar syn på HIF Karlskronas möjligheter i år.

Kommer HIF Karlskrona knipa 4:e platsen och ta sig till kval så har man gjort en kanoninsats med det laget man ställer på banan säger han.

Självklart så tror jag något annat för med de förutsättningar som HIF Karlskrona har och med en stor publik, senast nästan 1.500, så finns musklerna att satsa på spelare och inte bara i organisationen. HIF Karlskrona är spännande att följa…

Ha det

Mikael Johansson