Uffe Schefverts universum och ikväll AMO vs HIF Karlskrona…

 

Året var 2014 och jag hade i bloggen skrivit lite kritiserande om Hästö IF att de inte fanns på sociala medier, var allmänt mossiga och tråkiga. Jag fick självklart då frågan om jag kunde tänka mig att engagera mig och göra skillnad.

Jag fick med mig Sven-Gunnar Petersson, som jag startade KHK TV och KHK:s sociala medier med, vilket var en förutsättning.  Sedan fanns Olof Ljungberg redan i klubben, numera klubbchef, och plötsligt var vi ett gäng som kunde göra något.

Förutsättningarna för att göra skillnad fanns där, man hade ju tidigare inte gjort så mycket egen media då möjligheterna varit begränsade, så i princip allt som gjordes blev en förflyttning och förändring. Det blev till att starta upp sociala medier och skaffa sig egna mediekanaler och det fanns två riktiga profiler att köra caset på i Uffe Schefvert och Lars Möller Madsen.

Just Uffe Schefvert var en underbar människa, han var inte helt olik Des Moroney i sitt sätt att vara och de där profilerna lyckas i princip göra oneliners i varje mening.

På den tiden producerades det ett matchblad till varje match där ett avsnitt var Schefverts Universum. Schefvert skulle där skriva lite om läget inför varje match och hur man skulle göra för att vinna matchen. Schefvert var ju inte galant på att hålla deadlines och med illern Torbjörn Sunesson som var ansvarig för programbladet jagandes efter mig och material som skulle till tryckeriet så kom jag med en riktigt, riktigt dålig idé till Uffe.

Jag sa; ”Schefvert, jag skriver och du kikar om det är OK? Bara kör, sa han. Du kan skriva och du behöver inte checka av med mig!” Plötsligt förstod jag vad jag hade gjort, jag skulle som spökskrivare skriva handbollslegenden Schefverts ord inför matcherna.

Mina handbollsegenskaper är självklart begränsade för kommer man från Lyckeby, som jag gör, så har man i sin ungdom inte ens känt på en handboll, där var det fotboll, pingis och hockey som gällde. Men va tusan tänkte jag, hur svårt skall det va!!!

Jag körde med alla floskler som fanns och som kunde beskrivit vilken sport som helst. Det kunde vara typ så här; Idag i denna viktiga match är det avgörande att vi är aggressiva i försvarsspelet, har snabba omställningar och tar avslut i rätt läge. Sedan måste ju målvakten också ha en riktigt bra dag och det gäller att vi har koll på deras mittnia som är bra på inspel till linjen men har även ett riktigt vasst skott …

Sådär höll det på i två säsonger och nu känns det preskriberat och därför kan jag väl också berätta om det men visst var det lite roligt att se och höra de där hardcore handbollsupportrarna som var lite upp i åldern kommentera Schefverts Universum.

Ibland ställde jag någon fråga till något hardcorefan om vad de tyckte om Schefverts Universum och svaret var oroande ofta; ”Han är klockren!”. Ja, jag vet, jag är en dålig människa 😊 men efter några gånger var det riktigt kul och jag kan bara tänka mig vad Sunesson hade sagt om han vetat …

AMO vs HIF Karlskrona

Idag skulle jag faktiskt åkt upp till Alstermo och sett matchen mellan AMO vs HIF med Amos f.d. Ordförande Bengt Weidfors, numera klubbchef i IFK Karlskrona, handbollslegenden Mats Lindau samt experten Ulf Swärdh men de nya restriktionerna satte stopp för resan.

HIF Karlskrona har fyra raka och jag tror de absolut kan ge AMO en match och är de bara aggressiva i försvarsspelet, har snabba omställningar och tar avslut i rätt läge så kan det gå vägen. Sedan måste ju målvakten också ha en riktigt bra dag …

Ha, ha ja ni förstår ju själva …😊 😊 😊

Ha det

Mikael Johansson

God lunch finns på Restaurang Michelangelo. Se här : Restaurang Michelangelo – Restaurang Michelangelo