Succe Championship hosted by Nicklastorp GK och hur het är ATG Hockeyettan Södra…

Den 28 augusti spelas Succés golftävling ”Succé Championship” i samarbete med Nicklastorp GK. Det är en 2-mannascramble och startavgiften är 300 kr inklusive greenfee för de som inte är medlemmar på Nicklastorp och 150 kr för medlemmar.

Det finns platser kvar så anmäl dig så fort du kan för det brukar vara en tävling som är lite utöver det vanliga. Ett stalltips i år är lag Johansson/Jonesjö som verkar vara i storform #ellerinte … Oavsett en skön tävling.

Hur het är ATG Hockeyettan Södra egentligen…

Förra säsongen som spelades utan publik gav egentligen inget svar överhuvudtaget hur het serien var bland sponsorer och supporters. Men det finns förutsättningar att det kan bli en galen serie om vi nu klarar av pandemin när det skall startas upp med skolor och semestrarna är slut. Sticker inte smittan iväg utan det går så som vi alla vill att det skall gå så tror jag det kommer bli grymt.

Det finns några riktigt sjuka derbyn i serien och då tänker jag mest på följande matcher:

Kalmar HC vs Nybro Vikings – Nybro har genom tid alltid varit storebror i detta möte men Kalmar jagar Nybro med glödlampa. Kalmar HC har en ny arena under uppbyggnad och jag tror det är ett lag som inom en femårsperiod kommer befinna sig i Hockey Allsvenskan om det inte går fortare än så.

Det är ett klassiskt derby med mycket känslor där bägge lagen vill vara storebror.

Karlskrona HK vs Mörrum GoIS – För mig är detta det klassiska Blekingederbyt där öst möter väst och där supporters har hatkärlek till varandra. Senast när Karlskrona tog över var det klassiska matcher där det var ett otroligt tryck.

Sett över tid har det skiftat vilket lag som varit 1:a men i år ser bägge lagen starka ut på pappret så det kommer bli stenhårt.

Karlskrona HK vs KRIF – KRIF har alltid varit utmanaren men KHK har varit steget före. KRIF gjorde dock många fantastiska säsonger med Mikael Johansson som sportchef och var nära att göra det omöjliga möjligt. Nu känns dock KRIF något svagare men i ett derby kan allt hända och det blir alltid roliga matcher.

KRIF vs Mörrum GoIS – KRIF och Mörrum har haft många bataljer de sista åren som verkligen innehållit allt som ett derby skall innehålla. Spelare som Brasar, Belin, Burakovsky gjorde att man inte ville missa dessa matcher. I år är känslan att KRIF kommer få jaga Mörrum.

Sedan skall man inte säga annat än att matcherna mot Nybro och Kalmar kommer vara riktigt heta matcher när de möter ett Blekingelag för vem vill inte vinna en sådan match.

Förutsättningarna för en klassisk säsong med heta derbyn och mycket känslor finns där verkligen…

Ha det

Mikael Johansson