MGoIS vs Nybro och singel eller dubbel i paddel…

Ikväll så är det Mörrum vs Nybro på Jössa i en match som är viktigare än man kan tro. Nybro ser sig som storfavoriter i serien och verkar känna sig trygga i det samtidigt som Mörrum har laddat ordentligt inför kommande säsong. Matchen kommer ge lagen besked om man är i fas eller inte och skulle Mörrum vinna så tror jag att det kan påverka Nybro ganska så rejält.

Mitt tips är ändå att Nybro vinner matchen med 5-2 men det goa är att det skall spelas om det.

Singel eller dubbel i paddel ? 

Det byggs paddelbanor till höger och vänster men frågan är om det är excellkalkylen eller sporten som driver affären just nu. Alla förstår att det blir en bättre peng per uthyrd timme om 4 skall spela kontra 2 men hade till exempel tennis varit där man är om man bara spelat dubbel?

Just nu finns det fler spelare som jagar tider än det finns banor men vad händer när alla nyetableringar finns och tillgången är större än efterfrågan, vad är det då som kommer driva sporten framåt?

Jag är själv ingen jättefan av paddel men har väl spelat en 10 ggr eller liknande men det var först när jag testade på  singelspel som det tände till lite. Det är i singel stjärnorna skapas och det är där jag i alla fall tror framtiden finns. Dubbel är för medelålders och äldre som vill motionera lite vilket självklart är en stark målgrupp.

Kim Ahlqvist som dessutom är ordförande i Nybro Vikings kör med singelbanor i Helsingborg och skall bygga 5 singelbanor samt 1 dubbelbana i sin nya satsning i Kalmar och jag tror han är en föregångare i att skapa dom nya Paddelhallarna och utveckla sporten Paddel liksom han driver Nybro Vikings mot en spännande framtid…

Ha det

Mikael Johansson