KRIF vann rättvist mot KHK och Bävergaddar…

KHK förlorade mot KRIF med 1-3 efter att KRIF gjorde sista i öppen kasse. Resultatet är inte mycket att säga om, KRIF var det bättre laget.

Det som ändå är lite jobbigt för KHK är att jag såg ingen direkt skillnad mot föregående säsong. Första halvan av matchen så har man hyfsat mycket med puck men det händer ju inget, det känns svårt att göra mål om man är i hörnen.

En period under tredje så börjar man ta skott och hade man varit lite vassare på andrapuckarna så hade det varit möjligt att göra mål men man var inte tillräckligt skickliga för att lyckas med det.

Att man var självkritiska till matchen mot TAIF var ju inte konstigt men i dagens match tycker jag att KRIF var skickligare och det oroar.

Man slår pass som inte hamnar på klubban vilket innebär att man tappar fart ochi värsta fall får man vända om. Backar transportera puck istället för att skicka ett snabbt förstapass och alla de här grejerna samlat gör att man tappar tempo.

Att sedan missa enkla lägen när man skall dumpa och inte äga framför eget mål känns sådär. Ja ni hör, troligtvis har man lågt blodsocker eller så trodde jag att KHK skulle vara så mycket längre komna än man är just nu. Det är svårt att inte ha höga förväntningar på KHK och jag kan bara hoppas att man kan så mycket mer än så här…

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare…

3 Bävergaddar    Linus Lööf

Jag gillar hans spelstil och han är en tuff målskytt. Blir rolig att följa i år.

2 Bävergaddar    John Henrion

Han tar avslut, han söker lägen för att ta avslut hela tiden. Mycket bättre än spel i hörnen.

1 Bävergadd    Mikael Roslund

Han sliter, han är alltid på hugget och lite gott förbannad. Man kan bara gilla det.

Att ta tag i: KHK behöver göra en ganska så stor förflyttning i det mesta, inte minst i att spela smartare och kunna göra bättre bedömningar när man skall kliva på eller inte men det kommer väl.

Jag har höga förväntningar på detta KHK i år och man har verkligen en resa att göra till seriepremiären…

Ha det

Mikael Johansson