KHK vann inför storpublik och Bävergaddar…

Dagens match blev en match där bägge lagen presterade en ojämn insats där det ibland såg ut som att man ibland var farligare för sig själv och skapade chanserna med spets för motståndarlaget men oj vad viktig denna seger med 3-2 var inför en storpublik på 2.377. Publiken var absolut en avgörande faktor i dagens match. Måste vara grymt att få uppleva detta efter att lirat utan publik under pandemisäsongerna.

Första perioden är en period som har ganska så högt tempo vilket också innebär att det böljar ganska så mycket fram och tillbaka och perioden slutar 1-1 vilket var rättvist för inget av lagen lyckades ta tag i matchen riktigt ordentligt.

Andra perioden lugnar lagen ner ser och chansar inte riktigt lika mycket men det är många gånger som det svåra är att göra det enkla, sätta ett pass på klubban, få ut pucken ordentligt ur egen zon eller få ner pucken ordentligt. Lite mindre hafsigt men ändock en hel del att ta tag i för att det skall bli lite mer flyt i spelet.

I tredje perioden så börjar KHK med att i princip skapa Kalmars chanser genom att man inte klarar av att ta ut pucken på ett enkelt sätt men plötsligt 04:59 är Jacob Grönhagen urstark framför Kalmars mål och skickar in 2-1 till KHK, oerhört viktigt mål för hemmalaget.

Kalmar kvitterar till 2-2 16.42 men vid 18.43 kliver Alexander Heiver fram och KHK är återigen starkast framför motståndarkassen och sätter dit 3-2.

Dagens Bävergaddar går till följande spelare…

3 Bävergaddar    Mika Järvinen

Han är outstanding och som jag skrivit innan så kan jag inte se att någon annan division 1 målvakt håller hans nivå.

2 Bävergaddar    Jesper Solomon Frisell

Han växer mer och mer in som en ledande back i laget och med lite mer fysiskt spel så är det dags att ta steget upp i seriesystemet.

1 Bävergadd   Jacob Grönhagen

Stor oöm och målskytt för andra matchen i rad vilket är viktigt. Han kommer bli oerhört viktig för KHK i år.

Att ta tag i: När KHK bestämt sig för att ta ut pucken ur egen zon på ett lite enklare sätt så måste man göra det ordentligt och inte fjutta eller vad man skall kalla det. Jättekonstigt att man inte har det i sig.

Riktigt bra var dagens publiksiffra som var 2.377, grymt och känslan är att KHK berör igen.