KHK tugget är igång, IKO vs Brynäs och kommer HIF studsa tillbaka…

Det börjar närma sig seriestart för Karlskrona HK och tugget är igång. Säsongskorten är uppe i 700 vilket är en siffra som är på rätt väg och jag tror vi kommer få uppleva en hel del sköna publikmatcher ute i arenan i år.

Till hemmapremiären mot Kalmar HC kommer Dennis Glimmefors sjunga nationalsången innan matchen och bara det är värt en vända ut till NKT Arena. Jag tror absolut att det kan bli en publiksiffra uppemot 2.000 personer på onsdag men först är det dags att möta seriefavoriten Nybro på lördag. Oavsett så är det jäkligt gott att det drar igång igen.

IK Oskarshamn vs Brynäs…

Ikväll så är man på plats i Oskarshamn för att se matchen IKO vs Brynäs. Det kommer vara fullsatt och känslan att vara på ett ställe med så mycket folk kommer säkert vara ganska så konstig.

Att man nu börjat följa Brynäs beror ju på att Julius Bergman spelar i laget och efter en lite knackig start har han spelat riktigt bra i de två senaste matcherna mot Växjö och Skellefteå så det skall bli spännande at se dagens match på plats. Tipset är 2-4, alltså vinst för Brynäs och självklart sista i öppen kasse :)

Satsande HIF Karlskrona förlorade senast mot Västerås och ingen var nöjd med lagets insats och det är då allt ställs lite på sin spets när det är dags för ny match på hemmaplan nu på lördag mot Varberg och den stora frågan är – Var matchen i Västerås nivån HIF håller eller är man det lagbygge som skall ta HIF Karlskrona till högsta serien igen.

Frågar man laget är det självklara svaret att man går för elitserien och då är det upplagt för en riktig urladdning nu på lördag inför förhoppningsvis storpublik i Brinova Arena. 2000 på plats känns inte omöjligt och det skulle ge den kicken som behövs för att lyfta. Spännande…

Ha det

Mikael Johansson