KHK och Brynäs är i samma situation – vinna eller försvinna och Hockeyexperten ger sitt tips…

Ikväll är både Karlskrona och Brynäs i samma situation när det gäller om säsongen har en fortsättning eller inte. Konsekvenserna är självklart olika då det är katastrof i Brynäs och i Karlskrona är nog reaktionerna att säsongen inte var OK vid förlust.

Visst som sagt det är en stor skillnad på konsekvenserna men ändå handlar det ikväll om säsongen är slut eller inte. Jag hörde Jörgen Jönsson inför fjärde perioden i Växjös möte mot Luleå igår säga att det handlar om att våga vinna och inte vara rädd för att förlora, lätt att säga men det verkar som att Jönsson även har förmågan att få sina spelare i Lakers att tänka på detta vis då man ju vann när man gjorde det avgörande målet efter 9.35 i fjärde perioden.

Vad kommer då gälla ikväll, KHK behöver komma upp på samma nivå som igår så klart, ikväll är det mer den mentala inställningen och hur mycket man är beredd att offra för att vinna som kommer att avgöra.

Lagen har visat att de är jämna och det här med att vara kontrollerat förbannad, vilket innebär att man spelar brutalt men ser till att inte ta några onödiga utvisningar kommer vara avgörande.

Som sagt det kommer bli en nagelbitare ikväll, men riktigt skoj att följa. Det är lite olika personer som hör av sig och som vill diskutera tips på resultat och AK som brukar vara rätt på det säger att avgörandet kommer ske i öppen kasse ikväll. Mitt tips med den inputen jag fått blir 5-2till KHK och två sista i öppen kasse.

Ha det

Mikael Johansson