Fler och fler står inte bakom Glysing och kartellbildning de luxe ..

Roine Glysing kör Hockeyettan som en äkta ”gammal pamp” där ingen vet något om hur avtal med sponsorer, samarbetsavtal eller likande ser ut. Han har ju även gett sin syn på saken i media att det kokar bland division 1 lagen men fler och fler föreningar står nu upp mot hans ledarskap.

Mörrums GoIS ordförande skriver följande på deras hemsida –  Jag vill också påtala att samtliga föreningar, även Nybro och KRIF, i ATG HockeyEttan Södra står bakom de klubbar som eventuellt åsamkas disciplinära bestraffningar i de ärenden som ligger hos tävlingsnämnden.

Det han tänker på är självklart de böter som Mörrum kan tänkas åka på som i detta fallet är 25.000 kr för att man inte kommit till match. Det man kanske inte har tänkt på är att steg 2 i detta är att motståndaren, i detta fall KHK har möjligheten att begära skadestånd. I detta fall handlar det om strax över 500.000 kr.

Att alla står bakom att betala 25.000 kan jag förstå men att vara med och betala 500.000 kr är nog ingen annan beredd att göra. Om en förening inte betalar det som Svenska Ishockeyförbundet bestämmer så utesluts man ur serien så visst finns det ett stort allvar i detta.

Glysing har säkert bara diskuterat de där 25 tkr och att man sedan gör detta med ett enda uppsåt att skada en klubb ekonomiskt är självklart svårt att ta in och något som skall bli mycket spännande att se hur tävlingsnämnden ser på. Tur att KHK som gick 7 miljoner plus förra säsongen står starkt ekonomiskt och kan stå emot ett sådant angrepp om än inte hur länge som helst.

Alla vill spela nu…

Nu idag säger lag efter lag att de vill spela borta mot KHK och de gör det självklart för att KHK just nu får alldeles för mycket lätta poäng  och vinner hemmamatcher med 5-0 för något lag kommer ju stå utanför Allettan. Det skulle vara katastrof för t ex Dalen, KRIF, Nybro om de hamnade utanför och inte ens spelat om det.

Tåget har gått, Glysing står kvar på perrongen och ett antal föreningar börjar nu känna sig lurade och undrar var de gått med på. Nu är det Hockeyettan mot Svenska Ishockeyförbundet och på torsdag den 28 oktober vet vi hur SIF tänker.

Sedan bara lite fakta som kan vara bra att ta in:

KHK har inget avtal med Hockeyettan gällande att man avstår sina rättigheter när det gäller att streama matcherna till Hockeyettan. Detta innebär alltså att man inte kan bryta mot något avtal. Detta var uppe på årsmötet så ingen kan säga att detta är en överraskning. Man sa även då att detta var en skillnad mot de diskussionerna man hade med Boden.

Helt galet att man dragit det ända hit och att dalen och Piteå gjorde som de gjorde senast sätter allt i ett nytt läge där striden mellan SIF och Hockeyettan kom att handla om något mycket större.

Ha det

Mikael Johansson