Filip Cruseman, en profil som är tillbaka i Karlskrona…

Jag träffar en taggad och inspirerad Filip Cruseman för att prata om hans återkomst till Karlskrona och KHK. Han är ju inte enbart hockeyspelare numera utan jobbar även med försäljningen i klubben och det har öppnat många nya insikter.

Vad är ditt första intryck efter återkomsten till Karlskrona? Det är nog att Karlskrona HK berör och betyder så mycket för så många. Jag jobbar ju med försäljningen till sponsorer och det har varit mycket positiv respons och man känner verkligen stödet som finns för klubben.

Sedan är det ju många som är involverade i KHK och det har varit väldigt spännande att lära sig hur det fungerar i en förening som vi spelare inte alltid har koll på annars. Det är en stor apparat som kräver mycket planering och sedan gäller det att få ihop hela organisationen med oss som jobbar i klubben, alla volontärer som gör ett enormt jobb, supporters och alla företag som gör vår resa möjlig.

Hur har besöken hos företagen varit? Det har varit riktigt bra, man vill veta hur det ser ut i föreningen, vart vi är på väg och sedan vill väldigt många vara en del av KHK så det har gått riktigt bra. Självklart vill man även sedan veta hur laget ser ut och vad målsättningen är för säsongen.

Ja, just det, var är målsättningen för säsongen? Vi har ju inte riktigt hunnit snacka ihop oss än men att vi skall göra ett bättre resultat än föregående säsong är en självklarhet. Vi är en bra grupp som har många olika erfarenheter och skills så känslan är bra. Den här första tiden är jätteviktig när det gäller att få ihop gruppen för det är laget tillsammans som skall prestera om vi skall nå dit vi vill.

Södra serien är riktigt bra med lag som Troja, Nybro, Kalmar och vi som sticker ut lite i förhandssnacket men vi vet att alla derbyn i serien mot Mörrum och KRIF kommer bli stentuffa så det kommer bli riktigt skoj att spela alla dessa tighta och tuffa matcher.

Du har ju varit iväg några år nu, varför blev det Karlskrona igen? Jag hade vissa tankar på utlandsspel men har alltid haft kontakt med KHK och när vi träffades i år så kom man med ett förslag som jag verkligen gillade. Att börja jobba i klubben och sedan även spela passade mig perfekt så jag det tog inte lång tid att bestämma sig. KHK har alltid varit mig nära och det känns verkligen bra att det blev så här.

Du återförenas ju även med Alexander Bergström, vad säger du om det? Alla vet ju vilken bra spelare Alexander är så det betyder oerhört mycket för klubben. Sedan har han erfarenhet och ledaregenskaper som är ovärderliga och det är grymt att han valde KHK. Vi vill bägge fortfarande utvecklas så det är full fart och att ge allt som gäller.

OK, det låter som att KHK verkligen har något på gång och roligt att träffa dig. Detsamma och det är verkligen skoj att vara tillbaks igen.