En halv pudel från hockeyförbundet men det viktiga återstår…

Svenska Ishockeyförbundet ger Karlskrona HK och Boden rätt i striden om rättigheterna när det gäller streama matcherna och säger att de enskilda lag som ställer in matcher framåt förlorar med 5-0 och även kan få annan bestraffning.

Detta är ju solklart och enligt tävlingsreglerna så det borde vara en självklarhet både framåt men även bakåt såklart. Beslutsfattare i detta är Tävlingsnämnden.

Men det är här man börjar svaja, innan den 28:e skall Tävlingsnämnden lämna besked om utfall i de matcherna som inte är spelade och därefter skall man sätta till en utredning. Man vill alltså pudla i omgångar med andra ord

Självklart vill man nu få till en förhandling om att spela de ospelade matcherna för det vore det enklaste för de som har haft fel i denna frågan men här hoppas jag att varken Boden eller Karlskrona HK skall acceptera något annat än 5-0 i vinst, 3 p och kompensation för förlorade intäkter.

De som avstått att spela har tagit styrelsebeslut på att inte spela matcherna och har man då inte förstått vad man riskerar så skall man nog inte sitta med i en hockeystyrelse.

Jag vet inte hur KHK och Boden resonerar men kan tänka mig att detta kommer bli en ganska så underhållande diskussion när klubbar som inte kommit till match skall förklara sitt agerande och som självklart tycker att det är väl bara att hitta ett nytt datum och sedan är allt ok.

Blir det fallet har man skapat ett nytt prejudikat och vi kommer få se nya inställda matcher med olika infallsvinklar som förklaring och kaos i seriesystemet värdigt en bananrepublik.

Som sagt det viktiga beslutet kommer senast den 28 oktober och det är en spännande tid fram till dess. #närpudlardalen