Då får vi facit på HIF Karlskronas uppförsbacke och KHK börjar hemma mot Väsby…

Jag måste säga att jag är imponerad av att HIF Karlskrona har lyckats knyta till sig Ola Lindgren som tränarcoach i klubben. Självklart är det Sportchefen Tobbe Karlsson som möjliggjort lösningen som kommer ge tydliga svar.

Det finns inte många som toppar Ola Lindgren i världen när det gäller att coacha på ett framgångsrikt sätt och svaret man nu kommer få är om det varit tränarna eller spelarna som inte räckt till. HIF Karlskrona ligger just nu på en tionde plats i serien och det är långt efter de förväntningarna som ligger på laget.

Det jag gillar är att man tillför kompetens för att visa att man ändå tror på tränarteamet och är villig att få dom att utvecklas. Skulle nu kräftgången fortsätta utan att man får det lyft som jag tror att vi alla förväntar oss ja då är nog svaret på tabellplaceringen så enkel att spelarmaterialet inte riktigt räcker till. Det blir spännande att se hur HIF Karlskrona resa ser ut i närtid för skall det hända något så är det nu. Uppförsbacken skall man har framför sig skall besegras…

Karlskrona HK börjar med att möta Väsby nu på lördag i NKT Arena. Lite upphausat känns det ändå då Väsby låg på mot Svenska Ishockeyförbundet när de tog beslutet att på ekonomiska grunder skicka ner KHK i division 1.

Väsby hamnade även de på en tredje plats i sin serie och jag tror vi kommer få se en riktigt tight match och det är nu en stadig defensiv och en bra målvakt kommer vara avgörande. Vore ju underbart att få höra ”rätt sida” på finlandssvenska igen..

På lördag kl 17.00 kör det igång igen.

Ha det

Mikael Johansson